پرشین اپلای

16 دانستنی از هواپیماها و صنعت هوانوردی که باید بدانید

16 دانستنی از هواپیماها و صنعت 3 سال قبل
میثم هادی پور میثم هادی پور -

حقایقی از صنعت هوانوردی که پیش از این نمی‌دانستید

در این مطلب 16 دانستنی جالب از صنعت هوانوردی گردآوری شده است که خواندن‌ آن‌ها خالی از لطف نیست. این موارد به طور جزئی‌تر مطالبی پیرامون فرودگاه‌ها، ایرلاین‌ها و هواپیماها را در بر می‌گیرد که یا به نوع خود بی‌نظیر بوده و رکودی ثبت کرده‌اند یا اطلاعاتی هستند که هر کسی از آن اطلاع نداشته است. همراه لست سکند باشید.

16  دانستنی از هواپیما و صنعت هوانوردی

1. اگر غذاهای هواپیماها بد مزه به نظر می‎‌رسند، مشکل همیشه از غذا نیست. زیرا در ارتفاعات بالا حدود یک سوم از گیرنده‌های چشایی انسان به خوبی نمی‌تواند کار کند و باعث می‌شود که حتی بهترین‌ غذاها نیز بی‌مزه و بد به نظر برسند.

2. باد لاستیک‌های هواپیما از گاز اکسیژن پر نمی‌شود و به جای آن از گاز نیتروژن استفاده می‌شود. به دلیل اشتعال‌زا بودن گاز O2 و پیشگیری از احتراق، به ویژه هنگام فرود آمدن که چرخ‌ها با سرعت بالایی رو سطح زمین اصطکاک پیدا می‌کنند این جایگزینی انجام می‌شود.

3. عجیب ترین فرودگاه‎‌ جهان در جبل الطارق واقع شده است که هواپیماها جهت نشستن و برخواستن از خیابان‌های عمومی شهر استفاده می‌کنند و نه باند‌های اختصاصی؛ به این صورت که با قرمز شدن چراغ نه عابری می‌تواند حرکت کند و نه حتی وسیله‌های ‌نقلیه دیگری،‌ بلکه در این خیابان هواپیماها در اولویت اصلی قرار دارند. در ویدئو زیر خودتان شاهدش باشید.

4. آیا می‌دانستید هیچکدام از جت‌های لوکس و شخصی نظیر محصولات گلف استریم جزو گران ترین‌ها به شمار نمی‌روند ؟ در واقع گران قیمت‌ترین هواپیماهای جهان همان هواپیماهای مسافربری هستند که توسط افراد بسیار ثروتمند به طور سفارشی ساخته می‌شوند و قیمت فوق نجومی پیدا می‌کنند. در صدر گران‌ترین هواپیماهای شخصی جهان ایرباس a380 ولید بن طلال، شاهزاده و سرمایه دار سعودی دیده می‌شود که در سال 2007 به قیمت 500 میلیون دلار خریداری شد.

5. با وجود اینکه سفر به وسیله هواپیما روش امن‌تری نسبت به سفرهای زمینی محسوب می‌شود، حدود 80 درصد از آدم‌ها نسبت به آن هراس (اروفوبیا) دارند. در واقعیت احتمال وقوع سوانح هوایی خطرآفرین برای هر پرواز 0.000024 درصد محاسبه شده است که بسیار کمتر از احتمال تصادفات جاده‌ای و زمینی است.

6. کوتاه ترین و سریع ترین پرواز تجاری جهان بین دو فرودگاه پاپا وستری و فرودگاه جزیره وستری در اسکاتلند شکل می‌گیرد که تنها 7 کیلومتر با یکدیگر فاصله دارند و مدت زمان پرواز در هواپیماهای آن کمتر از 90 ثانیه طول می‌شد. اگر فکر می‌کنید که همچین مسافت کوتاهی نیازی به هواپیما ندارد حتما ویدئو زیر را تماشا کنید.

7. شرکت هواپیمایی دلتا (Delta Airlines) با دارایی خالص ده میلیارد و صد و ده میلیون دلار به عنوان ثروتمندترین ایرلاین‌جهان شناخته می‌شود و پس از آن دو ایرلاین آمریکایی امریکن ایرلاینز (American Airlines) و یونایتد(United) با دارایی خالص 9.55 میلیارد دلار و 8.46 میلیارد دلار در رتبه‌های دوم و سوم قرار می‌گیرند (این آمار پیش از شیوع کرونا گرفته شده است).

8. کانتاس (Qantas) که یکی از قدیمی ترین و بهترین ایرلاین‌های جهان است از بدو تاسیس خود، یعنی سال 1920 تا کنون هیچ سانحه هوایی را متحمل نشده است و از این لحاظ رکورددار محسوب می‌شود. جالب است بدانید که ایرلاین استرالیایی کانتاس سومین شرکت هواپیمایی قدیمی در جهان محسوب می‌شود.

9. بزرگ ترین و پرظرفیت ترین هواپیمای مسافربری جهان ایرباس A380 است که قابلیت حمل 853 مسافر را دارد، در ویدئو زیر می‌توانید تصاویری از داخل این ایرباس را ملاحظه کنید. همچنین در صورت تمایل می‌توانید با کلیک روی این عبارت با بزرگ‌ترین و پرظرفیت‌ترین هوایپماهای جهان آشنا شوید.

10. شرکت هواپیمایی امریکن ایرلاینز به عنوان بزرگ ترین ایرلاین جهان از حیث تعداد هواپیما شناخته می‌شود. در سال گذشته 872 فروند هواپیما در امریکن ایرلاینز (Amrican Airlines) وجود داشته که رقم قابل توجهی در صنعت هوانوردی به شمار می‌رود.

11. بوئینگ 747 که به عنوان یکی از بهترین و محبوب ترین هواپیماهای تجاری قرن 21 شناخته می‌شود، مجموعا مسافت 78 میلیارد کیلومتر را طی کرده است. با این مسافت می‌توان 100.000 بار به کره ماه سفر کرد.

12. زیبایی یک ویژگی نسبی است و فاکتور دقیقی برای مشخص کردن معیار آن وجود ندارد. اما این موضوع برای فرودگاه چانگی صدق نمی‌کند، زیرا چانگی به طور واضح نسبت به سایر فرودگاه‌های جهان برتری بصری داشته و خود یک جاذبه گردشگری محسوب می‌شود. کمپانی مطرح اسکای‌ترکس (Skytrax) نیز با انتخاب چانگی به عنوان بهترین فرودگاه‌ جهان در 8 سال آخیر این امر را تائید کرده است.

13. کشور نپال شهرت بدی در تعداد بالا سوانح و مرگ‌ومیر هوایی را به نام خود ثبت کرده است. از سال 2010 تا کنون 9 سانحه هوایی در نپال رخ داده  و مجموعا 147 نفر جان خود را طی این سال‌‍‌ها از دست داده‌اند. اما مرگبارترین سانحه هوایی در قرن 21 که در سال 2014 اتفاق افتاد به پرواز بوئینگ 777 مالزیا ایرلاینز باز می‌گردد که 298 نفر طی پرواز آمستردام به کوالالامپورجان باختند.

14. کمی پیشتر درباره بزرگترین هواپیمایی مسافربری جهان صحبت شد. اما باید بدانید که هواپیماهای بسیار بزرگ‌تری هم وجود دارند که کاربری آن‌ها باری – ترابری است و نه مسافربری. در صدر فهرست بزرگ ترین‌هواپیمای جهان آنتونوف ۲۲۵ مریا (Antonov An-225 Mriya) قرار می‌گیرد که طول و وزن آن به ترتیب 84 متر و 285 تن است. همچنین در ویدئو زیر می‌توانید نگاهی به اندام و تیک آف این هواپیما داشته باشید.

15. سریع ترین هواپیمای مسافربری تاریخ توپولوف تو – 144 (Tupolev Tu-144) نام دارد که در حداکثر سرعت خود می‌تواند 2430 کیلومتر بر ساعت را بپیماید. البته به دلیل امنیت پایین این هواپیمای روسی، تنها پس از ثبت 16 پرواز تجاری در مدت کوتاهی پس از ساختش بازنشسته شد. همچنین جهت اطلاعات بیشتر می‌توایند مطلب سریع ترین هواپیماهای مسافربری در تاریخ را مطالعه کنید تا با کنکورد رقیب قدرتر توپولوف آشنا شوید.

16. آیا می‌دانستید که در هواپیماها موتور سومی هم وجود دارد؟ معمولا هواپیماهای مسافربری دارای 2 موتور هستند و آن‌هایی که ابعاد بزرگ‌تری دارند دارای 4 موتور (دو موتور زیر هر بال). اما جالب است بدانید که یک موتور دیگر هم در انتهای هواپیما وجود دارد که به اختصار APU نامیده می‌شود. این موتور تاثیری در حرکت هواپیما ندارد اما برای روشن شدن موتورهای اصلی و تامین برق به‌کار می‌روند.

 

همین حالا از اینجا برای تعیین وقت مشاوره اقدام کنید


همین حالا میتوانید با مشاوران ما تماس بگیرید

واتساپ message تلگرام send تماس call


chat